От ръцете на баба-дърпана баница
.Необходими продукти за тестото:
400 мл.хладка вода
1 пълна ч.л.сол
2 с.л.олио
няколко капки оцет или лим.сок
брашно....замесва се нормално-средно тесто от изброените продукти,
тестото се дели на четири части,който се оформят на топки,
намазват се обилно с олио и се оставят на топло
да починат поне 1 час завити с кърпа.
Всяка се разточва в/у намазнен плот(или се дърпа на ръка в/у плат)
Когато е дърпана се изрязват ръбчетата по края.
Поръсва се олио и по няколко лъж.плънка(сирене,кис.мляк
Завива се на руло и се навива в намазнена тавичка
...така се процедира и с останалите кори.
Поръсва се с олио и се пече на 180 гр.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/ groups/786103804796728/ ?ref=bookmarks
https://web.facebook.com/
Коментари
Публикуване на коментар