Прасковки

 


 От ръцете на баба-вкусен спомен от детството..така любимите ни прасковки.

Малко пояснение преди рецептата

От това тесто се приготвят също и фунийките с крем.Може да си разделите тестото на две и да си приготвите два вида сладки.

Към крема може да добавите някакъв вид мармалад вместо пудра захар.

За оцветяване могат да се използват и степчета вместо боя.

Необходими продукти:
3 яйца
2 ч.ч.кис.мляко
1 ч.л.сода бикарб.
1 ч.ч.олио
1 бакпулвер
1 ванилия
1 1/2 ч.ч.захар
брашно за замесване на нормално тесто.
Правят се топчета,по-малки от орех.Нареждат се в намазнена тавичка
на разстояние едно от друго.
Пече се на 180 гр.при предварително загрята фурна.
След готовност(още докато са топли) се издълбават леко
и се пълнят с крем-приготвен от:
Остатъка от издълбаното се натрошава ситно и се смесва с
1 пак.меко масло(125 гр.)
шепа смл.орехови ядки
пудра захар(на вкус) и малко прясно мляко(за достигане на необходимата гъстота)
Така слепените сладки се потапят от едната страна в жълта боя,другата в червена(боята се разтваря в топла водичка)
Овалват се в кристална захар или смл.бисквити смесени с пудра захар.....


За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Коментари