Катми с пълнеж


 Катми с пълнеж

Необходими продукти за катмите:

(за 7,8 бр.)

400мл.хладка вода

1/2 куб.мая

1 яйце

4 с.л.кис.мляко

1 равна ч.л.сол

щипка захар

2 с.л.олио

брашно за гъста каша(на мен ми пое около 18 с.л.)

...разтворете маята в хладката вода,добавете всички останали продукти,разбийте добре и оставете на топло да втаса.

В загрят и леко намазнен тефлонов тиган пускайте по един черпак от сместа и изпечете катмата от двете страни до зачервяване.

Необходими продукти за плънката:

пилешко месо(около 150 гр.) сварено и обезкостено

2,3 гъби

1 глава лук...запържете лука с гъбите,след като омекнат добавете и пил.месо нарязано на дребно.

На всяка катма поставете от плънката и прегънете на плик.

Пригответе си сместа за панировката от:

1 яйце

2 равни с.л.брашно

малко водичка

1 с.л.сусам..разбийте добре,трябва да се получи с гъстота на боза.

Всяка катма потопете от двете страни в сместа и изпържете в загрято олио,като първо ги слагате с прегъвката надолу.

Ако желаете плънката може да е от:

сирене и кашкавал.


За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Домашна пекарна...
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A…

Коментари