За да си приготвите вкусна домашна саздърма са ви необходими:
месо по ваш избор,може агнешко,шилешко,свинско или телешко,аз предпочетох шилешко + телешко месо...и така...
Нарязано месо с кост
даф.лист
черен пипер на зърна
бахар
сол...
..нарежете месото на по-едри късове,поставете го в тенджера,като по м/у слагате от подправките.Долейте с вода и варете на слаб котлон до пълното му сваряване.след което го извадете,изчакайте да поизстине и нарежете на не много дребно.Отделената лой,която се отделя във вече изстиналия бульон гребнете и поставете в подходящ съд.Загрейте на котлона и прибавете месото.Отделете подправките и запържете за около 5,6 мин.Снемете от огъня и оставете да изстине,когато се повтвърди леко,изсипете в подходяща форма застлана с фолио.(или в шише) Притиснете саздърмата и завийте от всички страни,Оставете в хладилника до пълното и втвърдяване.


Коментари
Публикуване на коментар